Gamla Skolan

Välkomna hit! Här skriver jag om saker som intresserar mig, djur, natur, självhushållning, jakt, fiske, odling, bakning och matlagning.

Man-tager-vad-man-haver-soppa

Publicerad 2017-01-29 19:46:16 i Allmänt,

Idag hittade jag hjortben i frysen, vad passar då bättre än att koka en egen buljong? Kokade först benen med vatten, vitpepparkorn, lok, palsternacka och morot. Det fick stå och puttra på spisen i 2h. Sedan silade jag av buljongen och lät den koka en stund till innan jag tillsatte; - Morot i små bitar - Palsternacka i små bitar - Hackad gul lök - Broccoli i mindre bitar - Hackad grönkål - 1 paket bacon i mindre bitar - 1,5 dl grädde med 2 msk mjöl - Ramslök - Svartpeppar - Salt - Chili från kvarn Lät allt koka ihop och jag blev nöjd med både smak och konsistens. Sedan blev det några vaktelägg till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela